ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΜΕΛΙΟΥ.. ΜΕΛΙΜΑ

melimaΗ εταιρεία «Μέλιμα» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των βιολογικών τροφίμων από το έτος 2002, υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Χατζηαράπογλου, με την παραγωγή παραδοσιακών παστελιών με πιστοποίηση της ΔΗΩ.
Με έδρα τη Βέροια, η οικογένεια ίδρυσε μια μικρή και συνεχώς αναπτυσσόμενη μονάδα παραγωγής, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βιολογικές πρώτες ύλες, όπως μέλι, αναποφλοίωτο σουσάμι, καρύδι, αμύγδαλο, ινδοκάρυδο και σιρόπι ταπιόκας, για να δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικές αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες γεύσεις παστελιών.
Το «Παστέλι Μελιού», με σουσάμι και μέλι.
Το «Μελαμύγδαλο», με αμύγδαλο και μέλι.
Το «Σησαμελοκάρυδο», με σουσάμι, καρύδι και μέλι.
Το « Μελινδοκάρυδο», με ινδική καρύδα, μέλι και
σιρόπι ταπιόκας.
Όλα τα είδη παράγονται με τρόπο παραδοσιακό και χειροποίητο, χωρίς να καβουρδίζονται ή να ψήνονται, προκειμένου να μη χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους, και κυρίως χωρίς προσθήκη ζάχαρης, γλυκόζης ή άλλων συντηρητικών. Αποκλειστικό συστατικό τους είναι το μέλι, και απόδειξη είναι το γεγονός ότι τα παστέλια είναι μαλακά και όχι πετρωμένα όπως αυτά της μαζικής παραγωγής.
Λόγω των αγνών συστατικών τους και του τρόπου παραγωγής, είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο κ.α., σε ποσοστό 30% περίπου της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας σε κάθε συσκευασία των 30 – 35 γραμμ. Ενδείκνυται για καθημερινή κατανάλωση για μικρούς και μεγάλους, και κυρίως για πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως εγκύους, αθλητές, μαθητές. Είναι το καλύτερο σνάκ, συμπλήρωμα διατροφής, καθώς και ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, με ρίζες από την αρχαιότητα.

Μελιού


  

Μελαμύγδαλο




Σησαμελοκάρυδο

Μελινδοκάρυδο



Ταχίνι

Θρεπτικό και απαραίτητο
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εκλεκτή διατροφική επιλογή, που ενώ μπορεί να… κοστίζει λιγάκι παραπάνω σε θερμίδες, ωστόσο, αποτελεί ίσως μια από τις πιο ευεργετικές τροφές για την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Χαλβάς

Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου και αρκετές της Μέσης Ανατολής (μέχρι και την Ινδία και το Πακιστάν). Πρώτες ύλες για το χαλβά είναι συνήθως κάποια λιπαρή ουσία (βούτυρο, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ταχίνι), άμυλο (νισεστές, σιμιγδάλι, ταχίνι, ενώ σε μερικές χώρες χρησιμοποιούν και υλικά όπως καρότορεβίθι ή παπάγια) και γλυκαντικές ουσίες (ζάχαρημέλιπετιμέζιγλυκόζη, χαρουπόμελο). Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση προστίθενται συνήθως διάφοροι ξηροί καρποί (κυρίως αμύγδαλασταφίδες) και αρωματίζεται με μπαχαρικά (βανίλιαγαρύφαλλακανέλα,κάρδαμοκρόκος), μέλικακάο ή σοκολάτα, ξύσμα ξινών φρούτων ή/και κομματάκια από αυτά, χυμούς φρούτων ή άλλα φυσικά αρωματικά παρασκεύασματα (ροδόνεροαφεψήματα λουλουδιών).
Η ονομασία του φαίνεται να προέρχεται από την αραβική ρίζα حلوى ή hulw (χαλβά) που σημαίνει γλυκό. Η προφορά της λέξης στις χώρες αυτές είναι περίπου ίδια, ωστόσο οι παραλλαγές ξεχωρίζονται από την όψη και την υφή. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς μπήκε στην Ελλάδα, πιθανολογείται ότι πέρασε στην ελληνική κουζίνα προς το τέλος του 12ου αιώνα. Τα σύγχρονα διατροφικά αδιέξοδα που δημιούργησε η τεχνολογία τροφίμων με την κατάχρηση συντηρητικών και χημικών υποκατάστατων, έστρεψαν και πάλι το ενδιαφέρον στις διατροφικές συνήθειες των περασμένων δεκαετιών και σε μία σειρά προϊόντων που αποτελούσαν τη βάση της διατροφής από αρχαιοτάτων χρόνων, ώστε άρχισαν να συζητιούνται το πετιμέζι, το ταχίνι και το σουσαμόλαδο.[1]
Υπάρχουν πολλών τύπων χαλβάδες, από τους γνωστότερους είναι ο σησαμένιος, ο σιμιγδαλένιος, ο φαρσαλινός ήπαζαριώτικος, παραδοσιακός χαλβάς των Φαρσάλων, ο περσικός και ο κετέν χαλβάς. Ο χαλβάς με σησάμι είναινηστίσιμος, ανάλογα, όμως, με την τήρηση της νηστείας για το λάδι, νηστίσιμοι θεωρούνται και οι άλλοι δύο τύποι εφόσον έχουν παρασκευαστεί τοιουτοτρόπως.

Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής
Βιολογικά Προϊόντα
Λόρδου Βύρωνα 3
59100 ΒΕΡΟΙΑ
ΤΗΛ1/ΦΑΧ:2331077506
ΤΗΛ2: 2331068148
ΚΙΝ: 6947842449
email: melima_pasteli@yahoo.gr  WEB SITE http://melima.eu/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου