ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Κατάκολο: Ο ΕΟΤ στηρίζει την "Olympic Port Market"

Την «OLYMPIC PORT MARKET», την μοναδική έκθεση για τα παραδοσιακά προϊόντα, την τοπική οικονομία και τον τουρισμό, που διοργανώνεται από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου, στο Κατάκολο, θέτει υπό την αιγίδα του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Ο ΕΟΤ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, εφαρμόζοντας ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των δράσεων που στηρίζει, αναγνωρίζει την δυναμική της προώθησης, της προβολής και της
αναγνώρισης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον μέσα από αυτήν την έκθεση που συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και η ΔΗΚΕΠ.
Θέτοντας υπό την αιγίδα του την «OLYMPIC PORT MARKET» συμμετέχει έμπρακτα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ανάπτυξη και στήριξη δράσεων που βασίζονται στην εξωστρέφεια και την προοπτική της ανάπτυξης.

Προετοιμασίες
Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για την πρώτη ετήσια έκθεση τόνωσης της τοπικής αγοράς της Ηλείας, την «Olympic Port Market», που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου στο λιμάνι του Κατακόλου.  Η έκθεση που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού που συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και η ΔΗΚΕΠ.
   Στο πλαίσιο της καλύτερης διοργάνωσης, οι εκθέτες, που αποτελούν τον βασικό μοχλό και πυρήνα της διοργάνωσης, είχαν συνάντηση με τον Project Manager της «Local Plus» Δημήτρη Κούτρα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να λύσουν τυχόν απορίες που υπάρχουν, ώστε όλα να είναι έτοιμα την ώρα που πρέπει.
Προβολή των τοπικών προϊόντων
   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας, παρουσία και του προέδρου, Κώστα Νικολούτσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό της έκθεσης αλλά και στην πολύτιμη συμβολή του Δημήτρη Κούτρα, τον οποίο χαρακτήρισε «ψυχή του εγχειρήματος» και ο οποίος – όπως είπε – θα μπορούσε να βοηθήσει την Ηλεία, σε αυτό το επίπεδο, και σε άλλες, μελλοντικές διοργανώσεις.
   Οι εκθέτες, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλουν και να κάνουν γνωστά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένεται να περάσουν τις πύλες της έκθεσης. «Πέραν της προβολής των τοπικών, δικών μας προϊόντων, ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή», σχολίασε ο κ.Νικολούτσος και μιλώντας για την συμβολή του κ.Κούτρα, συμπλήρωσε «…έχει καταβάλει μεγάλο αγώνα για την εκδήλωση αυτή και προσβλέπουμε στη δική του διαρκή παρουσία, από εδώ και πέρα, γιατί έχουμε κι άλλα θέματα της Ηλείας που μπορούν να τα προβάλουμε».
Πόλος έλξης για έλληνες και ξένους
   Η ανάπτυξη της «Olympic Port Market» δίπλα στο σημείο αποβίβασης του λιμανιού αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης, τόσο για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων, όσο και για τους ενοίκους των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής ενώ αξίζει να τονιστεί ότι βάσει του προγράμματος αφίξεων, 15.000-20.000 επισκέπτες θα αποβιβαστούν εκείνες τις ημερομηνίες στον χώρο της έκθεσης. «Το πρώτο λιμάνι που πιάνει η κρουαζιέρα, είναι το Λιμάνι του Κατακόλου. Αυτό που οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε στον τουρίστα - από τη στιγμή που αποφασίζουμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση - είναι κάτι οργανωμένο που θα έχει την αισθητική και το χαρακτήρα, που αρμόζει στον χώρο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες», σημείωσε ο κ.Κούτρας, δηλώνοντας μάλιστα πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει «…καμία έκπτωση, σε ότι αφορά την αισθητική και οργάνωση της μεγαλύτερης περιφερειακής εκδήλωσης στην Ελλάδα, για τα παραδοσιακά προϊόντα, την τοπική οικονομία και τον τουρισμό».
Αποτέλεσμα καλής συνεργασίας
   Η καλή συνεργασία, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων, είναι η καλύτερη «συνταγή» για την επιτυχία της σημαντικής αυτής έκθεσης, τα οφέλη της οποίας θα είναι άμεσα για όλους τους εκθέτες και συνολικά για την περιοχή, αφού οι επισκέπτες της έκθεσης θα γίνουν η «ζωντανή διαφήμιση» της περιοχής. «Σε όλο αυτό το εγχείρημα, φιλοδοξούμε να συμπράξουμε όλοι», σημείωσε ο κ.Κούτρας που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει – μεταξύ άλλων – το Λιμενικό Ταμείο, την ΔΗΚΕΠ και τον κ.Αντύπα, το Επιμελητήριο και τον κ.Νικολούτσο, τον αντιπεριφερειάρχη κ.Γεωργιόπουλο, τον κ.Πετρόπουλο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου οι οποίοι – σημείωσε τέλος «…με έχουν εμπιστευτεί και έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη στο να κάνουμε κάτι, που στο τέλος της ημέρας θα έχει το σωστό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου