ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΓΛΥΚΑΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ ΡΟΔΟΖΆΧΑΡΗ ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ

Γλυκαθείτε με την παραδοσιακή ροδοζάχαρη ΚαλαβρύτωνΜια από τις πιο φημισμένες και παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής των Καλαβρύτων είναι η “ροδοζάχαρη”,
το υπέροχο γλυκό τριαντάφυλλο που παράγεται από εργαστήριο της περιοχής μας.
Πιο συγκεκριμένα, η ροδοζάχαρη Ερμείδης παρασκευάζεται πάνω από 80 χρόνια από το εκατοντάφυλλο, ένα είδος τριαντάφυλλου που φύεται στην περιοχή φύεται και είναι κατάλληλο για τη παρασκευή του ιδιαίτερου αυτού γλυκού.

83-thumb-large
Η Ροδοζάχαρη είναι γλυκό του κουταλιού που μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Είναι ευεργετικό για τον οργανισμό εάν το χρησιμοποιήσετε πρωινή ώρα με άδειο στομάχι. Μπορείτε να το απολαύσετε ως μαρμελάδα στη φέτα το ψωμί, σε τάρτες, να το προσθέσετε στην κρέμα, το ρυζόγαλο, το παγωτό, την πανακότα και για χίλιες και μία……..άλλες χρήσεις ανάλογα με την φαντασία του σεφ ή της νοικοκυράς.
Την Άνοιξη, το άρωμα των τριαντάφυλλων πλημμυρίζει την περιοχή και γίνεται η συγκομιδή και η προετοιμασία του γλυκού. Επισκεφθείτε το εργαστήριο στον πεζόδρομο των Καλαβρύτων και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την παρασκευή και φυσικά απολαύστε το!
Πολλά από τα παραδοσιακά γλυκά, όπως και το συγκεκριμένο έχουν και ιατρικές ιδιότητες.
Τρώγοντας μια κουταλιά ροδοζάχαρη το πρωί με άδειο στομάχι βοηθάμε την καλή λειτουργία του εντέρου.
734616_444946555576001_2094836017_n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου