ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Φατουράδα, Παραδοσιακό Λικέρ Κυθήρων

Φατουράδα, το Τσιριγώτικο Λικέρ Κανέλας!

Φατουράδα Κυθήρων
  • ΑΠΟΔΟΣΗ: 1000 ml.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 λεπτά
Ένα από τα πιο ξεχωριστά λικέρ είναι η Φατουράδα, αυτό το παραδοσιακό λικέρ που έρχεται από τα Κύθηρα!
Η φατουράδα φτιάχνετε με τσιπούρα, δηλαδή τσίπουρο!

Το υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα του, η "ζεστή" γεύση, το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών είναι απολαυστική!

Όποια φατουράδα εμπορίου είχα δοκιμάσει είχε μέσα και νότες από εσπεριδοειδή, ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές υποστηρίζει όμως ότι η Τσιριγώτικη Φατούρα περιείχε μόνο μπαχαρικά έτσι εμπιστεύτηκα την αρχική άποψη και ανάλογα έπραξα και στην συνταγή.
Αν υπάρχει κάποια παρατήρηση από κάποιον-α σχετικά, όπου γνωρίζει πραγματικά την αρχική και γνήσια εκδοχή, πολύ θα χαρώ να την μαθώ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα αποστειρωμένο βάζο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τσίπουρο.
    Ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.
    Λικέρ Κανέλα Συνταγές
  2. Δένουμε ένα σιρόπι ζάχαρης με το νερό, βράζοντας τα υλικά χωρίς να τα ανακατέψουμε για 5-6 περίπου λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
    Συνταγές για Λικέρ
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Ανακατεύουμε το σιρόπι και το μείγμα του τσίπουρου σε ένα μεγαλύτερο αποστειρωμένο βάζο και το αφήνουμε πάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.
    Συνταγή για λικέρ κανέλας
  4. Κατόπιν αφαιρούμε τα μπαχαρίκα και διατηρούμε σε μπουκάλι που κλείνει ερμητικά!
    Συνταγές για Φατουράδα λικέρ Κανέλα
  5. Τον χειμώνα προτιμήστε σε θερμοκρασία δωματίου και το καλοκαίρι δροσερό με παγάκια!
    Επίσης μπορείτε να δώσετε γεύση και άρωμα σε γλυκά και φαγητά ή να εμπλουτίσετε το τσάι σας!
    ΠΗΓΗ http://www.funkycook.gr/fatourada-paradosiako-liker-kithiron/
  6. Φατουράδα Κυθήρων Συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου