ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Με ελληνική «Παντιέρα»......Προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς

Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Εκτός των αλλών στην Παντιέρα θα βρείτε αποξηραμένους βωλίτες Ελασσόνας και ρωμαλέα πρόβεια βολιώτικη γραβιέρα διετούς παλαίωσης.
Λίγα λόγια για το μαγαζί«Ανεμίζει» στη Θεμιστοκλέους από τον
περασμένο Ιούλη, όταν ο Πολίτης Κορνήλιος Νοτάρ και η Χιώτισσα Βιργινία Τριαντοπούλου επέστρεψαν από την Τσαγκαράδα, όπου ο Κορνήλιος είχε δική του ταβέρνα, με στόχο να ανοίξουν το άψογο αισθητικά παντοπωλείο ονόματι «Παντιέρα». Επιθυμία τους να προμηθεύονται ελληνικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. Εως τώρα το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό κι έτσι στα ράφια τους βρίσκουμε λιχουδιές σε πολύ καλές τιμές.

Τι ψωνίζουμεΡεικόμελο από την Κρήτη, ποντιακά φύλλα περέκ, ζυμαρικά Τερπνόν και παξιμάδια λαδοριγανάτα από την Τραχιά. Κι άλλες ασυναγώνιστες νοστιμιές, όπως ποντιακά γεμιστά ζυμαρικά (μαντί, πελμένι, βαρένικα), αλλαντικά Sary, λυκουρίνοι και καπνιστά μύδια του Πασχαλίδη. Δικές τους ανακαλύψεις, την προέλευση των οποίων κρατούν επτασφράγιστο μυστικό, είναι οι νεαροί αποξηραμένοι βωλίτες Ελασσόνας και η ρωμαλέα πρόβεια βολιώτικη γραβιέρα διετούς παλαίωσης.

 
Παντιέρα, Θεμιστοκλέους 43-45, τηλ. 211 18 49 032  ΠΗΓΗ http://www.gastronomos.gr/magazia/7073/Me-elliniki-Pantiera?c=15&p=2