ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ..ΔΡΟΓΗ

Drogi HerbsΑπό τη σπορά στην καλλιέργεια και από εκεί στη συγκομιδή με τα χέρια, φύλλο φύλλο.  Από τη συλλογή στην αποξήρανση με όλη τη δραστική ουσία που συγκεντρώνει το φυτικό τμήμα και μετά στη συσκευασία, γεμάτο, πλούσιο, βιολογικό, θαυματουργό. Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό
κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.
Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, με επικεφαλής τον Κώστα Παπάζογλου μετουσίωσε την αγάπη της για τη γη, την επιθυμία της για την προστασία της φύσης και των φυτών, την ανάγκη της για δημιουργία στον τόπο της, σε εργασία. Βαπτίστηκε «δρόγη», που σημαίνει τη φυτική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων και έγινε το γιατρικό που κέντρισε τη δημιουργική φαντασία των ανθρώπων της και το βάλσαμο για το νου και την ψυχή αυτών που την προτιμούν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ
ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ «δρόγη»

Στη Ροδόπη του 1970 λειτουργούσε μία μεγάλη εξαγωγική εταιρία μέντας, η ΒΑΡΩΦΥΤ Α.Ε., για λογαριασμό της οποίας καλλιεργούσαν πολλοί ντόπιοι παραγωγοί. Ο μπάρμπα Γιώργης συντόνιζε το σύνολο της παραγωγής, τη σπορά, την καλλιέργεια, την άρδευση, τη συγκομιδή. Ο κόσμος των αρωματικών φυτών έγινε ο δικός του προσωπικός χώρος που τον ρούφηξε και τον ενέπνευσε να συνεχίσει να καλλιεργεί, να πειραματίζεται, να παράγει και μετά το κλείσιμο της εταιρίας. Το 2001 ξεκίνησε να καλλιεργεί μόνο βιολογικά αρωματικά, τα οποία πουλά σε φρέσκα ματσάκια και άλλα τα αποξηραίνει, τα συσκευάζει σε βαζάκια και τα πουλά στην Κομοτηνή. Το 2004 συναντά τον Κώστα.

ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ

Γεωπόνος, μελετητής και σύμβουλος βιολογικής γεωργίας και συστημάτων ποιότητας τροφίμων, ο Κώστας συναντά το 2004 το Γιώργο Ερελιάδη, έναν αγρότη της περιοχής που μέτραγε δεκαετίες, ήδη από το 1970, στη συστηματική καλλιέργεια και αποξήρανση των βοτάνων. Αυτός ο «κολίγος της γης», όπως αυτοσυστήνεται, αναγνωρισμένος ως αυθεντία στο χώρο, γίνεται πηγή έμπνευσης και μέντορας για τον Κώστα που μαθητεύει κοντά του για χρόνια. Ο μπάρμπα Γιώργης τον αγαπά σαν παιδί του, βλέπει σ’ αυτόν το συνεχιστή της δικής του πορείας και του αποκαλύπτει τα μυστικά του. Ο Κώστας ρουφά τη γνώση κοντά του, εμπνέεται από την αγάπη και την τρυφερότητα με την οποία ο δάσκαλός του δουλεύει με τα βότανα, και αποφασίζει να ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια, μια δραστηριότητα που είναι μικρής έντασης και κλίμακας, μεγάλης γευστικής, αρωματικής και θρεπτικής αξίας.

ΑΛΘΑΙΑ

Άκακη και ανθεκτική, ανακουφιστική από την πρώτη ρουφηξιά

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
product-althea.pngαυξάνει τη ροή του μητρικού γάλακτος
καταπραΰνει τον επίμονο βήχα
συμβάλει στη θεραπεία της βρογχίτιδας
ανακουφίζει τα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας
καταπολεμά τη φαρυγγίτιδα
ΧΡΗΣΗ: ως έγχυμα και διάβρεγμα και ως συστατικό σε κρύα ροφήματα.
ΑΨΙΘΙΑ

Η πέψη βρήκε το φάρμακό της

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
product-wormwood.pngαφροδισιακό
τονωτικό
σπασμολυτικό
ενισχυτικό της πέψης
αντιφλεγμονώδες
αντισηπτικό
εντομοαπωθητικό
προστατεύει το ήπαρ
αντιοξειδωτικό
αντιβακτηριδιακό
ΧΡΗΣΗ: ως έγχυμα

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Για να μην σας απατά ποτέ η μνήμη σας

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
product-rosemary.pngαντιφλεγμονώδες
σπασμολυτικό
διουρητικό
αντιμικροβιακό
αντιοξειδωτικό
ανακουφίζει από πονοκέφαλο και ημικρανία
ανακουφίζει από μυαλγία και νευραλγία
αντιμετωπίζει τη δυσπεψία
βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες
τονώνει τη μνήμη
ΧΡΗΣΗ: Ως έγχυμα αλλά και ως μυρωδικό στη μαγειρική.


ΔΥΟΣΜΟΣ

Δημοφιλής και αρωματικός.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
product-spearmint.pngαντιοξειδωτικό
μυκητοκτόνο
χωνευτικό
τονωτικό
αντιμετωπίζει τη ναυτία
ανακουφίζει από πονοκέφαλο
ανακουφίζει από πονόδοντο
απαλύνει τον πονόλαιμο
συμβάλει στην υποχώρηση του οιδήματος
καταπολεμά την αρθρίτιδα
θεραπεύει διάρροια
προφυλάσσει από μυϊκούς πόνους
καταπολεμά το στρες
βελτιώνει τη μνήμη
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ http://drogiherbs.gr/
Ιτέα Ροδόπης, Κομοτηνή
Ελλάδα 69100
Τηλ: (+30) 2531102187
Κιν: (+30) 6973641336
Mail: info at drogiherbs.gr