ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Παραδοσιακό Εργαστήρι Σαπωνοποιιας Λεβιδίου

Το "Παραδοσιακό Εργαστήρι Λεβιδίου" είναι αποτέλεσμα μιας μακράς εσωτερικής διεργασίας που λειτουργούσε αθόρυβα όσο χρόνια κερδίζαμε τα προς το ζην στην πόλη. Ανήκοντας στην γενιά που έζησε περισσότερο από κάθε άλλη τον καλπασμό της τεχνολογίας, χρησιμοποιήσαμε όπως όλος ο κόσμος επί σειρά ετών,  βιομηχανικά προϊόντα που
δεν καταλαβαίναμε  την σύνθεσή τους . Υπήρξαμε σχετικά αβασάνιστα  θύματα της διαφήμισης για τις "εξαιρετικές" τους ιδιότητες , την "πρακτική" συσκευασία τους και την "συμφέρουσα"  τιμή τους. Τα απλά προϊόντα της  γης που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας τα ξεχάσαμε, όχι επειδή πάψαμε κάποτε να τα εκτιμούμε αλλά επειδή δεν είχαμε ποτέ τον χρόνο να ασχοληθούμε σε βάθος με το τι ακριβώς τρώμε ή βάζουμε στο δέρμα μας.
Τώρα στο μέσον περίπου της ζωής μας, με πολύ λιγότερες οικογενειακές ευθύνες και περισσότερη αγάπη για τον εαυτό μας, προτιμούμε να κερδίζουμε τα προς το ζην με έναν τρόπο που συμβαδίζει με το σκεπτικό μας.

Μας ενδιαφέρει αρχικά να είμαστε όσο το δυνατόν επιλεκτικοί, όχι να αρκούμαστε αναγκαστικά σε λίγα αλλά αυτά που επιλέγουμε να μην αφήνουν  επιβλαβή ίχνη στον πλανήτη μας ή  σε εμάς τους ίδιους. Η αλήθεια είναι ότι λίγα προϊόντα το επιτυγχάνουν αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ανέκαθεν τα "φτωχικά" τα οποία τώρα  το μάρκετιγκ προσπαθεί να προβάλλει ως "φυσικά, αγνά, οικολογικά, βιολογικά.... "
Παράγουμε το παλιό σαπούνι με το οποίο μεγαλώσαμε. Είναι ελληνικό και το γνωρίζουμε από την ...όψη του.
Μιλώντας για "καλό σαπούνι", εννοούμε κατ΄ αρχήν σαπούνι ελαιολάδου -  όχι από άλλο λίπος- και κατά δεύτερον σαπούνι από ελαιόλαδο που δεν έχει υποστεί αλλαγή της μοριακής δομής του από βιομηχανικές και χημικές επεξεργασίες, υπεύθυνες για την καταστροφή των ευεργετικών χαρακτηριστικών του.
Το σαπούνι "Της Ελιάς" πληρεί και τους δυο όρους:  είναι σαπούνι ελαιολάδου και το ελαιόλαδό του δεν έχει  υποστεί οποιαδήποτε βιομηχανική ή χημική επεξεργασία.
Η σαπωνοποίησή του επιτυγχάνεται με απλή μίξη των πρώτων υλών του που αντιδρούν μεταξύ τους.


Τα  Προϊόντα μας



          
1

Πλάκα σαπούνι Της Ελιάς 130-140 γρ .Tυλιγμένη σε ριζόχαρτο
94% παρθένο ελαιόλαδο της γης μας, σόδα, νερό   και λάδι καρύδας.
Σαπωνοποιείται με την ψυχρά μέθοδο που κρατά την φυσική γλυκερίνη του.
Γωνιάζεται και σφραγίζεται στο χέριΩριμάζει επί 8 εβδομάδες.











Φυσικά το βάζουμε και σε κουτάκι. Με φυλλάδιο σε ελληνικά και αγγλικά.



2
Της Ελιάς Νιφάδες 40 γρ. για το πλυντήριο.


Αξιοποιώντας το γώνιασμα της πλάκας, παράγουμε νιφάδες για το πλυντήριο.
Τις συσκευάζουμε σε πρακτικό διχτάκι των 40γρ. το οποίο τοποθετείται μέσα στον κάδο του πλυντηρίου.
Συνοδεύεται από καρτελάκι με οδηγίες.
Ελάχιστη θερμοκρασία 40°C                                                   .
Κανένα κατάλοιπο στα ρούχα, στο δέρμα σας ή το πλυντήριο.
Ιδανικό για μωρουδιακά, κυοφορία, αλλεργίες.

Μπορείτε να μας παραγγείλετε και με το κιλό.

Νιφάδες 1kg για 26 πλύσεις



3
Της Ελιάς το Πίλημα 60 γρ. για απολέπιση


Το ανθρώπινο χέρι, το νερό της φύσης και η πρόβεια ίνα συνεργάστηκαν για αιώνες για να παρασκευάσουν μάλλινο ύφασμα. Στην αρχαία Ελλάδα το έλεγαν πίλημα, στην νεώτερη κετσέ.Με την ίδια τεχνική σφικταγκαλιάσαμε και εμείς το σαπούνι μας για πιο όμορφο και καθαρό δέρμα μετά από απολέπιση. Κάθε πίλημα δουλεύεται ξεχωριστά με 100% πρόβειο μαλλί Wonder wool και ζυγίζει 60γρ περίπου.  Ανάλογα με την συμπίλησή του έχει δικό του χρωματισμό και χαρακτήρα. Διαρκεί περισσότερο και οι μάλλινες ίνες δημιουργούν μια αντιβακτηριδιακή τσέπη η οποία σε επαφή με το δέρμα πραγματοποιεί ελαφρά απολέπιση.


4
Η σχαρίτσα Της Ελιάς 




Πάει μάζι με τα προϊόντα μας! Χειροποίητη από μπαμπού για αποστράγγιση.
Όπως κάθε τι φυσικό έτσι και το σαπούνι Της Ελιάς δεν μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο όπως το αγοράσατε. Το περίσσευμα ελαιολάδου που αφήσαμε επίτηδες ασαπωνοποίητο για να είναι φιλικό στο δέρμα σας, το εμποδίζει να στεγνώσει αμέσως. Αν ήταν από ζωικό λίπος θα  παρέμενε σκληρό ακόμα και μέσα στο νερό, όμως είναι φτιαγμένο από παρθένο ελαιόλαδο.Και ΔΕΝ περιέχει συντηρητικό ούτε βάλαμε κάποιο άλλο χημικό.Ξεπλύνετε καλά το σαπούνι και το πίλημα  με ΚΡΥΟ νερό και αφήστε τα να στραγγίσουν πάνω στην σχάρα του για να μακρύνετε την διάρκεια της ζωής τους. Φροντίστε τα με μια απλή κίνηση όπως σας φροντίζουν και αυτά!

5
Της Ελιάς Κηραλοιφή 30γρ.





Βαζάκι 30γρ με ταινία ασφαλείας.
Μελισσοκέρι από απολεπίσματα μόνο (από σφράγισμα των κηρήθρων) και βιολογικό ελαιόλαδο από το αγρόκτημα ΜΙΝΑ. Χωρίς κανένα πρόσθετο ή άρωμα.Είναι γνωστό ότι το φυσικό κερί -ή μελισσοκέρι - παράγεται μόνο από τις εργάτριες μέλισσες σε μορφή λεπτού λεπιού από αδένες που έχουν στην περιοχή της κοιλιάς. Εν συνεχεία ζυμώνεται στο στόμα της εργάτριας  με το σάλιο της  ώστε να γίνει κατάλληλο για το κτίσιμο της κηρήθρας και το σφράγισμα των κελιών όταν γεμίσουν με μέλι. Μελέτες αναφέρουν ότι ειδικά  αυτό το κερί  περιέχει αντιβιοτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες που συντηρούν και εξασφαλίζουν την  ποιότητα του μελιού.Το αγνό φυσικό μελισσοκέρι μυρίζει πάντα έντονα μέλι. Το χρώμα του είναι λευκό έως ελαφρά κίτρινο  και περιέχει ίχνη πρόπολης και άλλων θεραπευτικών ουσιών που παράγει η μέλισσα . Ο άνθρωπος το συλλέγει για τις αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές  του ιδιότητες.
 Η Κηραλοιφή Της Ελιάς μπορεί άφοβα να χρησιμοποιείται για τα χείλη, τα μαλλιά, το πρόσωπο, το σώμα και τα χέρια. Το δέρμα αναπνέει ελεύθερα, ενυδατώνεται, προφυλάσσεται από ερεθισμούς, αναπλάθεται και γίνεται ελαστικό και απαλό.


6
Βαλσαμόλαδο 50γρ
Σε σκούρο φαρμακευτικό μπουκάλι, το φτιάξαμε από βαλσαμόχορτο που συλλέγουμε από τις κορυφές του Μαινάλου και βιολογικό λάδι. Κατάλληλο για συγκάματα των βρεφών, ηλικιωμένους. Γνωστό και ως σπαθόλαδο, τον καιρό που οι ιππότες γιάτρευαν με αυτό πληγές και ουλές....

Είμαστε στην Αρκαδία. Εδώ φτιάχνεται το σαπούνι Της Ελιάς
Είναι το ελληνικό παραδοσιακό σαπούνι φτιαγμένο με την ψυχρή μέθοδο, λευκό, αγνότατο, χωρίς πρόσθετα, χημικά, αρώματα, βότανα και λοιπές φιοριτούρες,
Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας.

τηλ. 27960-22489   &  210-6524949
Fax: 210 6524949



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου