ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΗΤΗΣ......... ΑΡΟΔΑΜΑ!!!!

Σύμφωνα με ένα μύθο, όταν γεννήθηκαν οι πρώτοι Τιτάνες η θεά της ζωής, για να υπάρξει ισορροπία στο σύμπαν και για να προστατεύσει την κόρη της τη Γη, της χάρισε το δέντρο της ζωής. Εκείνο, έδωσε ζωή στη Γη και στη γέννηση κάθε νέας θεότητας, στο ιερό αυτό δέντρο φύτρωνε ένας νέος βλαστός, ο "αροδαμός". Ο τρυφερός αυτός βλαστός έδινε την αμβρωσία στους θεούς που όταν την γεύονταν, τους έκανε αθάνατους.

Κατά ένα άλλο μύθο, ο θεός Ήφαιστος γνωρίζοντας το μυστικό της αθανασίας, ζήτησε από τη θεά Αθηνά να δημιουργήσει πηγές στην περιοχή που υπήρχε το δένδρο της ζωής, δώρο στον Ηρακλή για να ξεκουράζεται μετά από κάθε άθλο του. Οι θεοί του Ολύμπου είχαν

πολύ καλά κρυμμένο το μυστικό αυτό, αλλά στη μάχη με τους Τιτάνες ο μύθος λέει ότι το δέντρο αυτό χάθηκε... μπορεί και όχι..

Πολλά, πολλά χρόνια αργότερα, στον τόπο αυτό της Κρήτης, γεννήθηκε η οικογένεια Αρόδαμα. Σκοπός της είναι να προσφέρει σε όλο τον κόσμο ότι πιο εκλεκτό υπάρχει σήμερα στην πλούσια γή της. Κάθε προϊόν Αρόδαμα είναι μια νέα δημιουργία, εμπνευσμένη από οικογενειακές συνταγές με εξαιρετικά προϊόντα της κρητικής γης και από τις παραδόσεις αυτού του τόπου.

Τα βασικά συστατικά μας: Πλούσια ελαιόδεντρα, αμπέλια, κατακόκκινες μηλιές, βερικοκιές, ακτινίδια, και ανθισμένες πορτοκαλιές. Η ζεστασιά του τόπου, η μυρωδιά του σπιτικού φαγητού, οι αναμνήσεις και οι παραδοσιακές συνταγές της οικογένειας.
Δημιουργός: Η οικογένεια Μαμιδάκη
Βασικό συστατικό επιτυχίας: Τα μυστικά μας και η εξαιρετική πρώτη ύλη.
Έμπνευση: Ο πρώτος βλαστός της άνοιξης, o Αροδαμός.
Κίνητρο: Η αγάπη για τον τόπο μας κι αυτά που προσφέρει.
Τοποθεσία: Η Κρήτη, το νησί που προσφέρει απλόχερα εδώ και χιλιάδες χρόνια εξαιρετικά προϊόντα και είναι σήμερα το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής.
Το δημιούργημά μας: Η κρητική οικογένεια Αρόδαμα, 12 μοναδικά προϊόντα, με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά, από εξαιρετική πρώτη ύλη και βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, αλλά και πολλά περισσότερα στη συνέχεια...

Το Αρόδαμα Family Products Premium Gourmet/ Delicatessen αναγράφει σε κάθε συσκευασία το είδος του προϊόντος σε γραφή Βraille, επιτρέποντας σε όλους να απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία.

Λάδι, κρασί και τσικουδιά, μέλι και πετιμέζι μόνο στην Κρήτη θα το βρεις σε Κρητικό τραπέζι…


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ 

Ο Νίκος Μαμιδάκης, με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης, σπούδασε στην Ιταλία και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε αρκετά μέρη στον κόσμο με αφορμή διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, οι εμπειρίες που είχε αποκτήσει, οι παιδικές του αναμνήσεις, η γνώση των τοπικών προϊόντων με τα ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά τους, τον οδήγησαν στην αρχική σκέψη και μετέπειτα στην απόφαση να προσφέρει σε όλο τον κόσμο, γεύσεις και ιδιαίτερες σπιτικές συνταγές που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα, με τις οποίες μεγάλωσε ο ίδιος και μεγαλώνει τώρα τη δική του οικογένεια.

Παρατηρώντας τη σύγχρονη διατροφική τάση για προϊόντα ιδιαίτερης κατηγορίας (Premium Gourmet Products), μικρών οικογενειακών παραγωγών με υψηλές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, δημιούργησε τη σειρά οικογενειακών προϊόντων “Αrodama”, Cretan Family Products εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα.

Σαν τον πρώτο βλαστό της άνοιξης, κάνει ξεκίνημα στον εμπορικό εξαγωγικό τομέα τροφίμων και ποτών την Άνοιξη του 2014. Δεσμεύεται στο μέλλον για περισσότερα προϊόντα και νέες συνταγές, προσφέροντας κάθε φορά διαφορετικές γευστικές εμπειρίες. Arodama, Cretan Family Products and More….

Με 12 προϊόντα, ξεκινάει το ταξίδι του από τα Χανιά της Κρήτης σε όλο τον κόσμο... επιδιώκοντας να κάνει το όνομα Αρόδαμα, Cretan Family Products μια επώνυμη, αναγνωρίσιμη μάρκα Premium Gourmet/ Delicatessen στο παγκόσμιο κοινό.

Η γιαγιά Χρυσάνθη και οι συνταγές της
Εδώ και 70 χρόνια η γιαγιά Χρυσάνθη, η γιαγιά της οικογένειας, κρατάει τις συνταγές της οικογένειας Αρόδαμα. Όσοι έχουν φιλοξενηθεί από την οικογένεια κι έχουν δοκιμάσει τις νοστιμιές της κουζίνας της, έχουν νιώσει τη μοναδικότητα της και έχουν φύγει με ένα καλάθι γεμάτο λιχουδιές και όμορφες αναμνήσεις.

Αυτή τη χαρά των γεύσεων αποφασίσαμε να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία μέσα από όλα αυτά που του προσφέρουμε, να γευτεί, να ταξιδέψει στον τόπο μας, να ζήσει αυτό που εμείς ζούμε και να αγαπήσει την οικογένεια Αρόδαμα.


ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ 

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ένα μεστό λάδι με σπάνια γεύση κι εξαιρετική ποιότητα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αρόδαμα από Κρητική Κορωνέϊκη ποικιλία, παράγεται στους οικογενειακούς ελαιώνες στα Χανιά της Κρήτης. Φρουτώδες, πικάντικο, με έντονο άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς, ιδιαίτερο πράσινο χρώμα και πλούσια γεύση, προσφέρει μοναδική αίσθηση σε κάθε σταγόνα του. 

Βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, το ελαιολάδο, το «υγρό χρυσάφι» κατά τον Όμηρο, είναι το μυστικό μακροζωίας των Κρητικών από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Το εξαιρετικό λάδι Αρόδαμα προέρχεται από διαλεχτές ελιές, που έχουν συλλεχθεί προσεχτικά με το χέρι, ακολουθώντας φυσικές μεθόδους επεξεργασίας ψυχρής έκθλιψης και κάτω από αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να έρχεται στο τραπέζι σας, όπως τη μέρα που γεννήθηκε. 

Μέλι-Ελιά
Πατέ «πικάντικο» που υπερισχύει η πάστα ελιάς. Έντονη γεύση και άρωμα, σπάνια συνταγή από πάστα ελιάς και γνήσιο κρητικό θυμαρίσιο μέλι. Το Αρόδαμα μέλι-ελιά σε ένα μαγικό συνδυασμό ισορροπίας, ξεφεύγει από κάθε γνωστή μέχρι σήμερα γεύση, εκπλήσσοντας ακόμα και τον πιο αυστηρό γευσιγνώστη, αφήνοντας μια ελαφριά γλυκύτητα κι εξαιρετική πικάντικη γεύση. Ένα εκλεκτό έδεσμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή διατροφή, σε πολλές απολαυστικές συνταγές της μεσογειακής κουζίνας.


ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ 

Τσικουδιά
Το κρυστάλλινο διάφανο χρώμα της, το ιδιαίτερο άρωμα της και η πλούσια αυθεντική της γεύση σε ταξιδεύουν μεσα στο χρόνο. Κάποια μυστικά που οι άνδρες της Κρήτης γνωρίζουν καλά από το Μινωικό πολιτισμό μέχρι και σήμερα, «ζεσταίνοντας» και τις καρδιές όσων ξέρουν να τη γεύονται.

Η Τσικουδιά Αρόδαμα, παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες στεμφύλων σταφυλής απο εκλεκτό Ρωμαίικο, Μοσχάτο Σπίνας και Βιλάνα των ιδιαίτερων περιοχών της κρητικής γης. Μοναδική στην παρέα, εξαιρετική σε γεύση και άρωμα η τσικουδιά Αρόδαμα θα γεμίσει το τραπέζι σας με χαρά και ιδιαίτερες στιγμές κρητικής μαγείας.



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

Γεύσεις υψηλής γαστρονομίας, τα σαλιγκάρια ή χοχλιοί, είναι από τα αγαπημένα φαγητά των Κρητικών από τα αρχαία χρόνια, οι οποίοι την εποχή εκείνη, τα συνιστούσαν ως τρόπο ανάρρωσης και ενδυνάμωσης του οργανισμού από διάφορες ασθένειες.

Πεντανόστιμος κρητικός μεζές, συνδυάζει τις αντιθέσεις των υλικών σε μια μοναδική αρμονία γεύσεων, πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Ω3 λιπαρά και πρωτεΐνες. Φτιαγμένος από εξαιρετικά υλικά θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της gourmet, αλλά και της παραδοσιακής κουζίνας. Δοκιμάστε τον με Τσικουδιά Αρόδαμα.

Σαλιγκάρια εκτροφής σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με Ξύδι, Δενδρολίβανο, Σταφίδες και Θαλασσινό Αλάτι
Λάδι, ξύδι, δενδρολίβανο και σταφίδες συνοδεύουν σαλιγκάρια με θαλασσινό αλάτι.

Σαλιγκάρια εκτροφής σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με Σκόρδο, Μαϊντανό, Κρεμμύδι, Κρασί και Θαλασσινό Αλάτι
Πικάντικη γεύση κι άρωμα, ενός μοναδικού συνδυασμού υλικών, από σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό και κρητικό κρασί, που μαζί με το αλάτι της θάλασσας κάνει αυτό το μεζέ των σαλιγκαριών ξεχωριστό.


ΜΕΛΙ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Θυμαρίσιο Μέλι
Εξαιρετικά θρεπτικό, δώρο της φύσης, με έντονη γεύση και άρωμα από θυμάρι, το Μέλι Αρόδαμα σας ταξιδεύει στους μελισσότοπους της Κρήτης. ¨Βουτήξτε¨ με το κουτάλι σας μέσα σε αυτό το «μαγικό» βάζο και απογειωθείτε με τη γλυκιά του αίσθηση.

Μαρμελάδα Ακτινίδιο με μήλο & μπανάνα
Πλούσια σε γεύση, εξαιρετικής ποιότητας, η Μαρμελάδα Ακτινίδιο Αρόδαμα είναι μία μοναδική πρόταση για το πρωινό σας. Το ακτινίδιο, συνδυάζεται αρμονικά με μήλο και μπανάνα, προσφέροντας θρεπτικά συστατικά, πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Ο φρέσκος φυσικός χυμός λεμονιού, προστίθεται, για να δώσει έναν ακόμα πιο ιδιαίτερο τόνο στη γεύση της.

Μαρμελάδα Βερίκοκο
Μαρμελάδα βερίκοκο, αγαπημένη επιλογή για πρωινό, γεμάτη γεύση και άρωμα από φρέσκα βερίκοκα Κρήτης, επιλεγμένα από τις καλύτερες ποικιλίες, προσφέρει μια γευστική εμπειρία, σταθερή στο χρόνο. Το βερίκοκο, πλούσιο σε βιταμίνη Α, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες σε συνδυασμό με φυσικό χυμό λεμονιού, δημιουργεί τη μοναδική μαρμελάδα βερίκοκο Αρόδαμα.

Μαρμελάδα Φράουλα
Αρωματική και δροσερή, η μαρμελάδα φράουλα Αρόδαμα, σε κάθε κουταλιά της ξυπνάει μοναδικά γευστικά συναισθήματα. Φτιαγμένη από φράουλες εξαιρετικής ποιότητας και φρέσκο χυμό λεμονιού, είναι σίγουρο, ότι θα γίνει η αγαπημένη σας γεύση.

Μαρμελάδα Πορτοκάλι-Μήλο & Λουΐζα
Ξεχωριστή μαρμελάδα Αρόδαμα από πορτοκάλι, μήλο και λουΐζα, παλιά οικογενειακή κρητική συνταγή. Τα δύο φρούτα μαζί με το βότανο λουΐζα, χαρίζουν ένα λεπτό άρωμα και μια ιδιαίτερη γεύση, μοναδικό πρωινό έδεσμα ιδιαίτερων γευστικών απαιτήσεων.

Δαμάσκηνο-Μέλι & Ελαιόλαδο
Πατέ γλυκό που υπερισχύει το φρούτο δαμάσκηνο. Πατέ δαμάσκηνο με κρητικό θυμαρίσιο μέλι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με σπάνια γεύση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ο μαγικός συνδυασμός από θυμαρίσιο μέλι και ελαιόλαδο με μικρά κομμάτια φρέσκου δαμάσκηνου, αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση καθώς λιώνουν στο στόμα προσφέροντας μοναδική απόλαυση.

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Τσικουδιά
Το κρυστάλλινο διάφανο χρώμα της, το ιδιαίτερο άρωμα της και η πλούσια αυθεντική της γεύση σε ταξιδεύουν μεσα στο χρόνο. Κάποια μυστικά που οι άνδρες της Κρήτης γνωρίζουν καλά από το Μινωικό πολιτισμό μέχρι και σήμερα, «ζεσταίνοντας» και τις καρδιές όσων ξέρουν να τη γεύονται. 

Η Τσικουδιά Αρόδαμα, παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες στεμφύλων σταφυλής απο εκλεκτό Ρωμαίικο, Μοσχάτο Σπίνας και Βιλάνα των ιδιαίτερων περιοχών της κρητικής γης. Μοναδική στην παρέα, εξαιρετική σε γεύση και άρωμα η τσικουδιά Αρόδαμα θα γεμίσει το τραπέζι σας με χαρά και ιδιαίτερες στιγμές κρητικής μαγείας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρικό: Στουρνάρη 39
10682, Αθήνα, Ελλάδα


ΤΗΛ +302103838124
FAX +302103838124
EMAIL info@arodama.gr


Υποκατάστημα: Σίνα 42
10672, Αθήνα, Ελλάδα


ΤΗΛ +302103640675
FAX +302103640676
EMAIL info@arodama.gr   http://www.arodama.gr/el/index.php



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου