ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

ΤΟΠΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ....ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ

cow_bioΤο Χωριό της Κάρλας

zwa-omadikh_1
«Το χωριό της Κάρλας» είναι μία οικογενειακή γαλακτοκομική επιχείρηση που εδρεύει στο Μετόχι Καναλίων Μαγνησίας.
Η εταιρεία παράγει βιολογικά γιαούρτια και κεφίρ, εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.

Το χωριό της Κάρλας είναι μια
οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας παράγοντας αγνά ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Η εμπειρία ετών συνδυάζεται αποτελεσματικά με την επιστημονική γνώση, προς όφελος τόσο των ζώων, όσο και των καταναλωτών.
Βασικό χαρακτηριστικό μας είναι η αγάπη μας για τα ζώα και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ζώα μας βόσκουν ελεύθερα, στα βοσκοτόπια που εκτείνονται πέρα από τα όρια της λίμνης Κάρλας, έως και τις κορυφές του δυτικού Πηλίου.
to_xwrio_ths_karlas-katsikisio_giaourtiΤο κατσικίσιο γιαούρτι είναι ένα γευστικό σνακ με απαλή υφή και όξινη γεύση, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εφηβεία, υπερήλικες), οι ποσότητες κυμαίνονται από 1-4 μερίδες γιαουρτιού την ημέρα.
Συμβάλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυϊκού συστήματος γιατί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο. Συγκεντρώνει υψηλές ποσότητες βιταμινών όπως βιταμίνη Α, η οποία συμμετέχει στο σχηματισμό της ροδοψίνης, μιας χρωστικής των οφθαλμών που εμπλέκεται στη νυχτερινή όραση, η βιταμίνη Β2, η οποία βοηθά το σώμα στην απελευθέρωση ενέργειας από τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες κατά το μεταβολισμό, η βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για τη δομή των οστών, των χόνδρων, των μυών και των αιμοφόρων αγγείων, η βιταμίνη D η οποία βοηθά στη διαμόρφωση των οστών και των δοντιών, καθώς και στη διατήρηση της λειτουργίας της καρδιάς και του νευρικού συστήματος. Τέλος, η νιασίνη που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο κατσικίσιο γιαούρτι, συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, προσφέροντας ενέργεια στον οργανισμό.
Το κατσικίσιο βιολογικό γιαούρτι, είναι φυσική πηγή προβιοτικών, όπως Lactobacillus casei, το οποίο προέρχεται από κατσικίσιο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Το γάλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση, έχει πιο όξινο ph από το φρέσκο γάλα, συνεπώς δίνει τη δυνατότητα συντήρησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, η προσθήκη καλλιέργειας μικροοργανισμών όπως ο Lactobacillus στο γάλα με ζύμωση, το καθιστά αρκετά ωφέλιμο για την υγεία.
Ο Lactobacillus casei σχετίζεται με μειωμένη εμφάνιση προβλημάτων της ουροδόχου κύστεως (Ohashi et al., 2002). Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού είναι υψηλής βιολογικής αξίας, ίδιες με του αγελαδινού αλλά με διαφορετική σύνθεση, οι οποίες δεν προκαλούν αλλεργίες. Επιπλέον φαίνεται να είναι περισσότερο ανεκτό σε παιδιά με φλεγμονώδεις καταστάσεις του εντέρου, όπως νόσος Crohn και ελκώδης κολίτιδα. Στη παιδική ηλικία παρατηρείται καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του κατσικίσιου γιαουρτιού απ ότι του αγελαδινού.
Σημαντικά οφέλη προσφέρει η λακτοφερρίνη που υπάρχει στο κατσικίσιο γιαούρτι. Είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο γάλα και βοηθάει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων δήλωσε πρόσφατα ότι οι πρωτεΐνες του κατσικίσιου γάλατος είναι κατάλληλη πηγή πρωτεΐνης για βρέφη.
to_xwrio_ths_karlas-straggisto_katsikisio_giaourti
Το στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή προβιοτικών και προέρχεται από κατσικίσιο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Η διαφορά του με το κατσικίσιο γιαούρτι είναι η επιπρόσθετη κατεργασία που υφίσταται το πήγμα του γιαουρτιού, προκειμένου να αφαιρεθεί σημαντική ποσότητα από τον ορό του γάλακτος.
Αν και έχει παρατηρηθεί διαφορά στις συγκεντρώσεις των ιχνοστοιχείων σε σύγκριση με το κατσικίσιο γιαούρτι, τα ποσοστά βιταμινών είναι παρόμοια. Το στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β2 και Β12. Η βιταμίνη Α προστατεύει την όραση και τα δόντια, ενώ είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του δέρματος. Η Β2 χαρίζει ενέργεια απελευθερώνοντάς την από τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες κατά το μεταβολισμό τους στον οργανισμό. Τέλος η Β12, εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει στην απορρόφηση των συστατικών, συμβάλλει στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος, και στις νευρολογικές διαταραχές.
Νεότερες αναλύσεις για το στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι σε σύγκριση με το κατσικίσιο γιαούρτι έδειξαν ότι το στραγγιστό γιαούρτι έχει μικρότερα ποσοστά ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, θείου, καλίου και νατρίου.
Είναι κατάλληλο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας και ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εφηβεία, υπερήλικες), οι ποσότητες κυμαίνονται από 1-2 μερίδες γιαουρτιού την ημέρα.
Μετόχι Καναλίων Κάρλας – Μαγνησία
τηλ. : 24280 73386 • e-mail: info@karla.gr