ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Παραδοσιακό μπακάλικο

Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δύο παραδοσιακά μπακάλικα όνομα και πράγμα, που τιμούν δεόντως τις κρητικές τους ρίζες.Λίγα λόγια για το μαγαζί: Ο Γιάννης Βογιατζιδάκης ξεκίνησε να
εργάζεται πλακάς στο Ρέθυμνο, και λίγο προτού τον κάνουν αρχιτεχνίτη, εκείνος τα παράτησε και καταπιάστηκε με το εμπόριο τροφίμων, με το οποίο παθιάστηκε.

Τι ψωνίζουμε: Μόνο για τις ιδιαίτερες γραβιέρες του αξίζει μια επίσκεψη: γραβιέρα πικάντικη και ώριμη του Βολτιράκη, γραβιέρα γλυκούτσικη του Γασπαράκη, από τον Βογιατζιδάκη γαλατένια και μαλακιά, του Πατσουράκη γλυκιά και με ήπια γεύση, πεντανόστιμη του Τσιτσιρίδη και βραβευμένη με Βραβείο Ποιότητας του Γαστρονόμου, ώριμο με μέτρια γλύκα το 3κιλο κεφαλάκι του Μαρή, εκλεκτή η γίδινη του Τζουρμπάκη κι εφάμιλλο το πικάντικο, γίδινο γραβιεράκι του Αμαρίου με ενδιαφέρουσα οξύτητα. Πέρα από τις κρητικές γραβιέρες ποικίλης ωρίμασης, θα βρούμε κι άλλα τυριά, όπως κασέρι Ξάνθης του Χατζηιωαννίδη και κασέρι Καλαμπάκας του Ζαρογιάννη, φέτα πιπεράτη από την Κλειτορία του Μηλιτσόπουλου, εξαιρετική γραβιέρα Τήνου, ένα ανθότυρο αφρό του Βογιατζιδάκη, μαΐσιο Μετσόβου και γραβιέρα Ναυπλίου. Ακόμα ξιδάτο καπνιστό λουκάνικο Κρήτης, μεζές άριστος, χύμα αλλαντικά Δράμας του Σαρήμπογια, καπνιστό απάκι κοτόπουλου Χασικός, πέστροφα και σολομό καπνιστό του Γεροντίδη, χύμα όσπρια από τις Πρέσπες. Εδώ θα βρούμε ακόμα το λιόλαδο και το φρουτώδες αγουρέλαιο του Αναστασόπουλου, μπίρες Brink’sαπό το Ρέθυμνο, ωραίο ρυζόγαλο του Μαγγίνα, γάλα από τον Κουκάκη και γίδινο Ερίφι από τον Ίναχο, γιαούρτι του Ηλιάκη, ξύγαλο λαχταριστό και στάκα Σητείας του Κουβαράκη. Παρατηρώ πως τα εισαγόμενα προϊόντα είναι μετρημένα στα δάχτυλα, όπως ορισμένες μουστάρδες της Ντιζόν και μελάνι σουπιάς Ισπανίας. Εξυπηρέτηση «κρητικού επιπέδου» και καλές τιμές.

Παραδοσιακό Μπακάλικο, Πρόκλου 31, Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ.: 210-75.60.055. Πέρα από το κατάστημα του Παγκρατίου υπάρχει άλλο ένα Παραδοσιακό Μπακάλικο, ιδίας λογικής, στην Ηλιούπολη. Πλ. 28ης Οκτωβρίου 2, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-99.54.500. Ανοικτά καθημερινά από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 10.30 μ.μ. και Κυριακή από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 10.30 μ.μ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου