ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Παραδοσιακά Αλλαντικά Κέρκυρας

Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία
Τα Αλλαντικά στην Κέρκυρα παρασκευάζονται με παραδοσιακές Κερκυραϊκές συνταγές ενώ χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά της αγοράς. Σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός και μέθοδοι διασφάλισης ποιότητας (haccp) θεωρούνται απαραίτητα ώστε να παραχθούν τα παραδοσιακά αυτά αλλαντικά τα οποία  χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.Νούμπουλο Φουμικάδο (το προσούτο της Κέρκυρας) και Σαλάδο (ντόπιο σαλάμι) είναι τα αποκλειστικά αλλαντικά Κέρκυρας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Σαλάμια, Λουκάνικα, Πανσέτα Καπνιστή και Προσούτο Κέρκυρας ολοκληρώνουν ένα Κερκυραϊκό mixed αλλαντικών. Συνοδέψτε τα με παγωμένη φρέσκια Κερκυραϊκή Μπύρα!
 Το Νούμπουλο Φουμικάδο, όπως είναι γνωστό στην
Κερκυραϊκή διάλεκτο από την εποχή των Ενετών, αρχικά εντοπίζεται στην κτηνοτροφική περιοχή του Όρους Κέρκυρας την περίοδο που οι Κερκυραίοι συντηρούσαν τα τρόφιμα τους με φυσικούς τρόπους. Τα Χριστούγεννα έσφαζαν τον χοίρο τους, τον αλάτιζαν, τον κάπνιζαν στο τζάκι καίγοντας σχίνους, μυρτιά, και άλλα μυρωδικά της Κερκυραϊκής γης για να αποκτήσει ντελικάτο άρωμα & τον άφηναν να ψηθεί στο αλάτι του τρεις περίπου εβδομάδες. Το υψηλής ποιότητας Νούμπουλο Φουμικάδο, σε όλες του τις μορφές (ατομικό, μπαστούνι, σε φέτες) είναι τα πλέον δημοφιλή delicatessen παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας.
Το Νούμπουλο είναι άριστης ποιότητας Κερκυραϊκό έδεσμα από ολόκληρο χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο σε τοπικό κρασί & καρυκεύματα, τοποθετημένο μέσα σε φυσικό έντερο, διακριτικά καπνισμένο, & φυσικά ωριμασμένο στον αέρα. Αποτελεί μοναδική πρόταση για μπουφέ χάρη στην μοναδική και διακριτικά πικάντικη γεύση του καθώς και στο ροζέ χρώμα στο εσωτερικό του. Ταιριάζει υπέροχα με κάθε είδους αποστάγματα, μπύρες & οίνους. Συνδυάζεται υπέροχα με ημίσκληρα τυριά ή με μαλακό τυρί σε μικρά ψωμάκια. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες ως πρώτο πιάτο η σε ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο. 

Νούμπουλο Κέρκυρας*

Παραδοσιακό Κερκυραϊκό Delicatessen από μαριναρισμένο χοιρινό φιλέτο. Το νούμπουλο είναι άριστης ποιότητας Κερκυραϊκό έδεσμα από ολόκληρο χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο σε τοπικό κρασί & καρυκεύματα, τοποθετημένο μέσα σε φυσικό έντερο, διακριτικά καπνισμένο, & φυσικά ωριμασμένο στον αέρα.

Συστατικά

Χοιρινό Φιλέτο 100% ατόφιο (φιλέτο με το φυσικό του λίπος), μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί & καπνισμένο, μαγειρικό αλάτι, καρυκεύματα.
Συντηρητικό: Na, νιτρώδες Na.

Χρήση

Αποτελεί μοναδική πρόταση για μπουφέ χάρη στην μοναδική και διακριτικά πικάντικη γεύση του καθώς και στο ροζέ χρώμα στο εσωτερικό του. Ταιριάζει υπέροχα με κάθε είδους αποστάγματα, μπύρες & οίνους. Συνδυάζεται υπέροχα με ημίσκληρα τυριά ή με μαλακό τυρί σε μικρά ψωμάκια. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες ως πρώτο πιάτο η σε ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Συσκευασία : 300 γρ.

Διατηρείται στους 0 - 5 °C

* Στις συσκευασίες το αναγραφόμενο βάρος είναι ενδεικτικό. Λόγω ιδιαιτερότητας στην κοπή των προϊόντων, οι περισσότερες συσκευασίες θα έχουν το αναγραφόμενο βάρος με απόκλιση 30 γραμμαρίων.

Σας αποστέλλεται σε κατάλληλη συσκευασία μεταφοράς.

Νούμπουλο Καπνιστό Κέρκυρας 300γρ

Νούμπουλο Καπνιστό Κέρκυρας φυσικής ωρίμανσης κρασάτο χοιρινό ρόστο ή ψαρονέφρι, καπνιστό με ξύλο ελιάς και αρωματικά βότανα. 

Διατήρηση: για να τα συντηρήσετε σωστά, τυλίξτε τα με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 10-15 μέρες. Για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης συνιστούμε την τοποθέτησή τους σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη, απ'όπου βγάζοντάς τα σε 10-15 λεπτά μπορείτε να τα κόψετε και να τα ξανατοποθετήσετε στην κατάψυξη έως και έξι μήνες.

* Στις συσκευασίες το αναγραφόμενο βάρος είναι ενδεικτικό. Λόγω ιδιαιτερότητας στην κοπή των προϊόντων, οι περισσότερες συσκευασίες θα έχουν το αναγραφόμενο βάρος με απόκλιση 30 γραμμαρίων.

Σαλάμι Σπέσιαλ Κέρκυρας (ψιλοκομμένη γέμιση) 900 γρ


Σαλάμι Σπέσιαλ Κέρκυρας*

Σαλάμι Αέρος Κέρκυρας σε μπαστούνι με μεγάλη κλασσική διάμετρο και ψιλοκομμένη γέμιση.

Συστατικά

Χοιρινό Κρέας 80%, χοιρινό λίπος, μαγειρικό αλάτι, σάκχαρα, καρυκεύματα.
Σταθεροποιητής : φωσφορικά άλατα
Αντιοξειδωτικό : νιτρικό Na, νιτρώδες Na.

Χρήση

Αφαιρέστε το περιτύλιγμα από το σαλάμι. Εάν επιθυμείτε κρεμάστε τα σαλάμια σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από οποιαδήποτε έκθεση στον ήλιο. Καθαρίζετε την υγρασία από το σαλάμι μια φορά την εβδομάδα. Τοποθετώντας το σαλάμι στο ψυγείο επιβραδύνετε την ωρίμανση του.

http://www.e-corfu.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου