ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΠΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ....ΚΙΛΕΛΕΡΕΙΑ ΓΗ

krasia1Η «Κιλελέρεια Γη» ιδρύθηκε το 2014 από τον παραγωγό Αθανάσιο Παπαθανασίου και εδρεύει στο Κιλελέρ του νομού Λαρίσης, τόπος στον οποίο οι κάτοικοι ως επί το πλείστο ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης. {Ο συγκεκριμένος τόπος (Κιλελέρ) έχει πλούσια ιστορία σχετικά με τους αγρότες (αγροτικό ζήτημα) αφού εκεί έλαβε χώρα η εξέγερση των κολίγων στις
6 Μαρτίου του 1910.}
Τα προϊόντα που διαθέτει η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι:
Κρασί (Λευκό ξηρό , Κόκκινο ξηρό, Κόκκινο ημίγλυκο)
Τσίπουρο
Φασόλια
Ρεβίθια
Καθημερινά καταβάλλεται η βέλτιστη προσπάθεια έτσι ώστε η ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν στους καταναλωτές να είναι άριστης ποιότητας . Αυτό επιτυγχάνεται με την πολύχρονη εμπειρία του παραγωγού στον κλάδο της γεωργίας, την αφοσίωση και το μεράκι καθ’ όλη τη διαδικασία της παραγωγής καθώς και τη χρήση των κατάλληλων μηχανημάτων, υλικών και πρώτων υλών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Λευκό Κρασί

krasia2Ποικιλία : Chardonnay
Σε σχέση με το κρασί:
Καλλιεργείται σε υψόμετρο 500μ ,σε πετρώδες χωράφι πλούσιο σε μέταλλα
Διαθέτει πιστοποίηση βιολογικού αμπελώνα
Σερβίρεται στους 12-13 βαθμούς κελσίου
Σε σχέση με την ποικιλία:
Διασημότερη ποικιλία του κόσμου για την παραγωγή λευκού κρασιού
Τα αρώματά του ποικίλουν ανάλογα με τα μέταλλα του εδάφους και το υπάρχον κλίμα
Εξαιρετική ποιότητα
Χαμηλή οξύτητα
Δυνατό άρωμα (φρουτώδες)
Πλούσια/Ντελικάτη γεύση
Συνδυάζεται με πουλερικά, χοιρινό, θαλασσινά και φρουτα.

Κόκκινο κρασί

Ποικιλίες :
Merlot
Syrah
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Σε σχέση με το κρασί :
βλέπε «Λευκό κρασί» Σερβίρεται στους 15-18 βαθμούς κελσίου.
Σε σχέση με τις ποικιλίες :
Merlot:
το όνομά του βγαίνει από τη γαλλική λέξη merle που σημαίνει «μαύρο πουλί» αναφερόμενο στο χρώμα του σταφυλιού που είναι σκούρο μπλε.
διαθέτει απαλότητα και φρεσκάδα
συνδυάζεται άψογα με την ποικιλία Cabernet Sauvignon
πλούσιο σώμα  υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ
αρώματα αγριοκέρασου, δαμάσκηνου και βατόμουρου
χαμηλή οξύτητα
συνδυάζεται άριστα με κοτόπουλο και ελαφρώς πικάντικα κόκκινα κρέατα
Cabernet-Sauvignon:
πλούσιο σώμα
υψηλές τανίνες (αντιοξειδωτικά, δίνουν στο κρασί μια στυφή γεύση )
υψηλή οξύτητα
άρωμα φραγκοστάφυλου
υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ
συνδυάζεται με ελαφρά και ντελικάτα πιάτα, πιάτα με μαύρο πιπέρι , κόκκινα κρέατα στο γκριλ ή καπνιστά , μαύρη σοκολάτα και διάφορα τυριά όπως το τσένταρ ,η μοτσαρέλα και τα μπλε τυριά.
Syrah:
πλούσιο σώμα και έντονο χρώμα
μέτρια οξύτητα
αρώματα βατόμουρου, μύρτιλου, φραγκοστάφυλου / πικάντικη επίγευση.
υψηλές τανίνες
συνδυάζεται με τυριά, φρούτα, κόκκινο κρέας
Cabernet-Franc
χαρίζει στο κρασί πικάντικα αρώματα
φρουτώδη γεύση
ισορροπημένες τανίνες
ελαφρύ
συνδυάζεται με πουλερικά, με κόκκινα κρέατα, ανατολίτικη και ελληνική κουζίνα
Το κρασί παρασκευάζεται με την ανάμιξη των παραπάνω ποικιλιών.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ

tsipouro
Προϊόν απόσταξης σταφυλιών
η παραγωγή του χρονολογείται τον 14ο αιώνα
35-40 αλκοολικοί βαθμοί
αρωματίζεται κυρίως με το γλυκάνισο (υπάρχει και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)
καταναλώνεται σε μικρά ποτήρια συνοδεία μεζέδων
συνδυάζεται με παστουρμά, παστά ψάρια και ελιές
Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται μέσα στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε τον 14ο αιώνα στο Άγιο Όρος από μοναχούς που διαβιούσαν εκεί. Με τα χρόνια εξαπλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Κρήτη.
Μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα η παραγωγή τσίπουρου γινόταν αποκλειστικά “κατ’ οίκον”, δεν υπήρχε δηλαδή μαζική βιομηχανική παραγωγή. Από παλιά, ένα άχρωμο αλκοολούχο ποτό παράγεται και πίνεται κάθε χρόνο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είναι γνωστό με διάφορα ονόματα: τσίπουρο, αράκ, γκράππα. Αποστάζεται από τα παραπροϊόντα του κρασιού, σαν ο άνθρωπος να θέλησε να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο το αμπέλι.
Τσίπουρο ονομάζεται στην Ελλάδα το απόσταγμα από στέμφυλα. Παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου έχουν η Μακεδονία, η Κρήτη, η Θεσσαλία, και η Ήπειρος.
Πρώτη ύλη για την παραγωγή αποστάγματος είναι τα στέμφυλα, δηλαδή η μάζα που απομένει μετά την συμπίεση του σταφυλοπολτού, με σκοπό την παραγωγή κρασιού. Αυτή η μάζα αποτελείται από τους φλοιούς των σταφυλιών, τα γίγαρτα (κουκούτσια) ενώ περικλείει και κάποιο ποσοστό αζύμωτου γλεύκους (μούστου), γλεύκους σε ζύμωση ή και πλήρως ζυμωμένου γλεύκους (κρασιού). Γενικά, τα γίγαρτα αποτελούν το 3-6%, η φλούδα το 6-9% και η σάρκα το 75-85% αυτής της μάζας. Η σάρκα του σταφυλιού αποτελείται κατά 0,5% από στερεά συστατικά. Τα στέμφυλα, για να δώσουν αλκοολούχο απόσταγμα, θα πρέπει αφενός να μην έχουν αποστραγγιστεί εντελώς και αφετέρου να έχουν υποστεί αλκοολική ζύμωση, ώστε τα σάκχαρα του εναπομένοντος μούστου να μετατραπούν σε αλκοόλη. Το τσίπουρο μπορεί να παραχθεί από στέμφυλα που είναι ζυμωμένα και προέρχονται από ερυθρή οινοποίηση με μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού. Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στέμφυλα που ζυμώνονται ξεχωριστά, από τον κύριο όγκο του γλεύκους, τα οποία προέρχονται από λευκά σταφύλια, αλλά και από ερυθρά σταφύλια, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ροζέ ή λευκού κρασιού με απευθείας συμπίεση.

ΡΕΒΥΘΙΑ

revithia2

Ποικιλία : Macarena
φυτικές ίνες
πρωτεΐνες
η συχνή κατανάλωσή τους θωρακίζει τον οργανισμό και προλαμβάνει πλήθος ασθενειών όπως ο διαβήτης και η στεφανιαία νόσος.
Η καταγωγή της ρεβιθιάς είναι από την Ασία και σήμερα καλλιεργείται σε πολλές χώρες της νότιαςΕυρώπης ,της Ασίας και της νότιας και κεντρικής Αμερικής.
Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια), γίνονται θρεπτικά άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του καφέ. Είναι πλούσια σε φώσφορομαγνήσιοασβέστιο καισίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.
Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 150.000 στρέμματα , κυρίως στη Στερεά Ελλάδα,τη Θράκη και τηΜακεδονία.
Η Ινδία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή ρεβιθιών. Ακολουθούν η Ισπανία, η Αλγερία, η Ιταλία, ηΑίγυπτος, η Αργεντινή και η Ελλάδα.
Τα φύλλα της είναι πτερωτά, σύνθετα και έχουν πολλά μικρότερα φυλλάρια στρογγυλά, ανοιχτοπράσινα με μικροσκοπικά δόντια στις άκρες. Τα άνθη της είναι μικρά, λευκού κόκκινου ή ροζ χρώματος και φύονται στις μασχάλες των κλαδιών ανά ένα. Οι καρποί είναι πεπλατυσμένοι στα πλάγια και κάθε ένας από αυτούς περιέχει 1-2 σπόρια, τα γνωστά ρεβίθια. Η ρεβιθιά είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην ξηρασία και αποδίδει καλά σε φτωχά εδάφη χωρίς ιδιαίτερες περιποιήσεις. Πολλαπλασιάζεται με σπορά κατά τους φθινοπωρινούς κυρίως μήνες.

ΦΑΣΟΛΙΑ

fasolia2

Ποικιλία : North
πλούσια σε φυτικές ίνες
χαμηλά λιπαρά
πλούσια σε πρωτεΐνες
μεσογειακή διατροφή ( κατανάλωση 3 κουπών φασόλια εβδομαδιαίως για τη θωράκιση του οργανισμού και την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών: σίδηρος, φώσφορος μαγγάνιο)

Κιλελέρεια Γη

Αθανάσιος  Παπαθανασίου
Διέυθυνση: Κιλελέρ Νομού Λάρισας
Τηλέφωνα: 2410-731075 , 6972833995
E-Mail: kilelereiagi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου