ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ..ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΑΜΠΑΚΗ

Σας Καλωσορίζουμε στο »Κρητικό Εργαστήρι».
Οικογενειακή Επιχείρηση με έδρα τα Χανιά Κρήτης.Παράγουμε, Εμπορευόμαστε και διανέμουμε προϊόντα ζύμης και συναφή εδέσματα σε όλη την Ελλάδα & εξωτερικό. Χρησιμοποιώντας ντόπια εξαιρετικά αγνά υλικά παράγουμε με αγάπη και μεράκι, κρητικά παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, παραδοσιακά χειροποίητα καλιτσούνια, χωριάτικες πίτες, και άλλα σπιτικά εδέσματα.
To «Κρητικό Εργαστήρι» ιδρύθηκε το
2002, θέτοντας υψηλούς στόχους σε ό,τι αφορά την πρωτοπορία και την υψηλή ποιότητα. Επένδυσε σε χρόνο και χρήμα και αξιοποίησε την τεχνογνωσία, την υπευθυνότητα και την επιμονή των ανθρώπων του,  προκειμένου να παράγει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.
Σε ολόκληρη την επιτυχή πορεία η Οικογένεια Λαμπάκη, επενδύει διαρκώς στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα: την επιλογή πρώτων υλών ύψιστης ποιότητας & την άριστη εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να αποκτήσει συνείδηση ποιότητας και εξειδίκευση στις εργασίες του.
Η εταιρεία μας έχει επιλέξει ως μέσο για τη συνεχή ανάπτυξη της, μια σαφώς καθορισμένη Πολιτική για την ασφάλεια των προϊόντων της με στόχο  την συνεχή ανανέωση και βελτιστοποίηση τους.
Με γνώμονα τα παραπάνω σχεδιάσαμε, αναπτύξαμε και εφαρμόσαμε σύστημα διασφάλισης τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα με:
  • HACCP & ISO 22000:2005
  • Σήμα Ποιότητας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης
  • Αναγνωρισμένα και προτεινόμενα από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για το Κρητικό Πρωινό βάση των προτύπων που προτάθηκαν στην HO.RE.CA 2014για τα ξενοδοχεία.
Στο πελατολόγιο  της επιχείρησης περιλαμβάνονται γνωστές αλυσίδες καταστημάτων delicatessen,  ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία, catering και παραδοσιακά παντοπωλεία.
  • Πραγματοποιούμε καθημερινές παραδόσεις μέσα στις συμφωνημένες προθεσμίες και πάντα με τους καθορισμένους όρους.
  • Τόσο η αποθήκευση όσο και η διακίνηση των προϊόντων μας γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.
  • Διαθέτουμε  Εγκαταστάσεις  με σύγχρονη τεχνολογία και άρτια τεχνογνωσία πιστοποιημένες από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.
  • Συνεργάτες μας και προμηθευτές αποτελούν επώνυμες και πιστοποιημένες εταιρείες
  • Η συσκευασία των τροφίμων γίνεται με κατάλληλα μέσα & υλικά σε ιδανικές συνθήκες.
  • Προσαρμοζόμαστε σε εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών μας.
  • Η εταιρεία μπορεί να σας χορηγήσει πιστοποιητικά καταλληλότητας πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων
  • Η εταιρεία μας διαμέσου του δικτύου πωλήσεων έχει την δυνατότητα να  βρίσκεται κοντά στον επαγγελματία για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ανάγκη προκύψει, καθώς και να σας δειγματίσει τα προϊόντα μας στο χώρο σας.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ:
Στους στόχους της εταιρίας περιλαμβάνονται :
  • Η υποστήριξη & διατήρηση της αυθεντικότητας των παραδοσιακών Κρητικών Συνταγών βασισμένες σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ποιοτικά ντόπια τυροκομικά προϊόντα & φρέσκα χορταρικά της Κρητικής γης,
H εταιρεία από το 2002 έχει στηρίξει την φιλοσοφία της:
Α. Στην οικολογική συνείδηση και ευαισθησία, που χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό και τη λειτουργία της εταιρίας σύμφωνα με φιλικές προς το περιβάλλον αρχές και κανόνες.
Β. Στην κοινωνική ευαισθησία , στηρίζοντας κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Χανίων, προκειμένου να χαρίσει ένα «χαμόγελο» σε παιδιά & ηλικιωμένους.

Οι Πρώτες Ύλες

Μυζήθρα Χανίων (Π.Ο.Π. Πυχτόγαλο)

Είναι μαλακό τυρί, μη φορμαρισμένο, με υφή αλοιφώδη που παρασκευάζεται από αιγοπρόβιο γάλα. Πολύ γευστικό τυρί το οποίο τρώγετε ως επιτραπέζιο συνοδευτικό ή ορεκτικό, σε σαλάτες και στον πασίγνωστο ντάκο. Επίσης χρησιμοποιείται στην γέμιση για τα χωριάτικα καλιτσούνια, τις Σφακιανές πίτες, το Χανιώτικο μπουρέκι, και βεβαίως την Χανιώτικη Κρεατότουρτα αλλά και την Χανιώτικη μπουγάτσα.
(Π.Ο.Π. προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης)

Φρέσκος Ανθότυρος Χανίων (Φρέσκια Μυζήθρα)

Στην Ανατολική Κρήτη λέγεται μυζήθρα (σε περίπτωση που επιθυμείτε να το προμηθευτείτε από κατάστημα Κρητικών προϊόντων θα πρέπει να το διευκρινήσετε). Παρασκευάζεται από το υπόλοιπο (χουμά) της τυροκομίας άλλων τυριών (π.χ. Γραβιέρας), στο οποίο προστίθεται 10-20% γάλα. Το τυρί που παρασκευάζεται μπαίνει μέσα σε καλούπια για να στραγγίσει. Ο φρέσκος ανθότυρος ως μαλακό τυρί έχει μεγάλη υγρασία, και συνάμα μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά χωρίς να υστερεί σε γεύση. Εκτός από γέμιση για τα καλιτσούνια μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο τυρί ή να αποτελέσει εξαιρετικό επιδόρπιο με μέλι ή πετιμέζι, ωμός ή και τηγανιτός.

Μαλάκα (Τυρομάλαμα)

Είναι μαλακό τυρί. Είναι το ίδιο τυρί από το οποίο γίνεται η Γραβιέρα, μόνο που στην περιοχή Χανίων συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν με όλη την υγρασία του, πριν ωριμάσει. Είναι δηλαδή ωμή Γραβιέρα.

Ελαιόλαδο (Εξαιρετικό Παρθένο)

Όταν, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ήρθαν στην Κρήτη Αμερικανοί διαιτολόγοι για να εξετάσουν το φαινόμενο της μακροζωίας των Κρητικών, δεν πίστευαν στα μάτια τους! «Πόσο λάδι τρώνε, θεέ μου», αναφώνησε ο διεθνούς φήμης γιατρός και πρωτοπόρος σε θέματα διατροφής Ancel Keys, καθώς έβλεπε την πράσινη σαλάτα να κολυμπά κυριολεκτικά στο ελαιόλαδο. Στην ουσία ο Keys επανέλαβε εκείνο που είχαν προσέξει κατά τους προηγούμενους αιώνες όλοι σχεδόν οι περιηγητές που έδειξαν ενδιαφέρον για την καθημερινή ζωή των Κρητών. Σήμερα πιστεύεται πως το ελαιόλαδο είναι το πιο μεγάλο μυστικό της κρητικής διατροφής και της κρητικής μακροζωίας. Ιατρικές έρευνες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στην Ευρώπη και στην Αμερική αποκαλύπτουν πως το ελαιόλαδο όχι μόνον προστατεύει την καρδιά αλλά και βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων ή δρα ευεργετικά σε μια μακρά σειρά ασθενειών.
Μειώνει τη χοληστερόλη, έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από καρκίνους, βοηθά τη λειτουργία του ήπατος, είναι ιδανικό για τη διατροφή των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη και τόσα άλλα!
Η ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου είναι γνωστή σ” όλο τον κόσμο.
Γιατί δεν είναι βιομηχανικό αλλά φυσικό προϊόν που βγαίνει από μια απλή σύνθλιψη της ελιάς, χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά πρόσθετα. Είναι το πιο καλό, το πιο ελαφρύ, το πιο γευστικό ελαιόλαδο του κόσμου, ένα προϊόν που καλλιεργείται με φροντίδα και μεράκι και συσκευάζεται αγνό και φυσικό από επιχειρήσεις που δείχνουν το σεβασμό τους τόσο στο προϊόν όσο και στον ίδιο τον καταναλωτή.
Εμείς στο ¨Κρητικό Εργαστήρι” το χρησιμοποιούμε αποκλειστικά σε όλα μας τα προϊόντα.

Συστατικά σάλτσας ντομάτας

Πολτός ντομάτας, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη & φρέσκα μυρωδικά.

Φρέσκα μυρωδικά

Άνιθο, μάραθο, δυόσμο, μαϊντανό, κρεμμύδι.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κρητικό Εργαστήρι – Οικ. Λαμπάκη   http://www.ergastiri.gr/
Αλ. Παπαναστασίου 176, Χανιά
τ.: 28210 57155
f.: 28210 57172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου