ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΚΤΗΜΑ ..ΦΟΥΝΤΗ

OI AMΠΕΛΩΝΕΣ

LefkosΣτην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας και σε υψόμετρο 175μ. Καλλιεργούνται οι αμπελώνες του κτήματος, οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερα αμπελοτόπια. Το κάθε ένα από αυτά είναι γραμμικό υποστηλωμένο με 300 πρέμνα ανά στρέμμα και απόδοση 900 με 1000 κιλά το στρέμμα. Το έδαφος είναι βαρύ αργιλλώδες ή ελαφρύ πηλοαμμώδες ανάλογα με το αμπελοτόπι.
Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από βροχιές κατα την φθινοπωρινή και ανοιξιάτικη περίοδο. Κρύος χειμώνας  με χιόνια, ξηρό και
θερμό καλοκαίρι. Ο τρύγος στην περιοχή λαμβάνει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της κάθε χρονιάς.
OneirikosΗ καλλιέργεια των αμπελώνων μας γίνεται με βάση τα πρότυπα της συμβατικής διαχείρησης. Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι η εκλεκτή ερυθρή ποικιλία της Βορείου Ελλάδος το Ξινόμαυρο, καθώς και η ερυθρή γαλλικής προέλευσης ποικιλία,  Merlot. Παράλληλα το οινοποιείο συνεργάζεται και με παραγωγούς της περιοχής, των οποίων οι αμπελώνες παρακολουθούνται συνεχώς με σκοπό πάντα τη παραλαβή μιας εξαιρετικής  ποιότητας πρώτης ύλης.

Το Κτήμα Φουντή

4km έξω από την πόλη της Νάουσας, στον καταπράσινο οικισμό της Νέας Στράντζας, βρίσκεται το οινοποιείο του Κτήματος Φουντή.
Πρόκειται για μια σύγχρονη οικογενειακή μονάδα η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του κρασιού από το 1992.
Το Κτήμα Φουντή είναι μέλος των Δρόμων του κρασιού της Βορείου Ελλάδος και είναι ανοιχτό σε κάθε οινόφιλο που θέλει να γνωρίσει από κοντά τον γοητευτικό κόσμο του Ξινόμαυρου αλλά και να μυηθεί στην τέχνη παραγωγής του κρασιού.
ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ
ΣΤΡΑΝΤΖΑ ΝΑΟΥΣΑ 59200
ΤΗΛ:+302332048255, ΦΑΞ:+302332048152, E-MAIL:info@ktimafoundi.gr
Ώρες επισκέψεων καθημμερινά; 9πμ – 2μμ και 5μμ – 8μμ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου