ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Μεγαλώνει το μερίδιο της άγριας ρόκας στην Ελλάδα

Έλλειψη παρατηρείται αυτή την περίοδο για την ελληνική ρόκα, καθώς λόγω του ότι είναι χειµερινό είδος, µε την αλλαγή της θερµοκρασίας, ξεβλαστώνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda
Έτσι, παραδοσιακά το διάστηµα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο παρουσιάζεται έλλειµµα ελληνικής ρόκας. Ωστόσο, αυτό δεν έχει µεγάλο αντίκτυπο στις τιµές παραγωγού, καθώς η αγορά καλύπτεται από εισαγόµενο προϊόν. 

Συγκεκριµένα, η τιµή παραγωγού διαµορφώνεται σχεδόν όλο το χρόνο στα 18-25 λεπτά το κιλό. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια η ρόκα απολαµβάνει µεγάλης ζήτησης από τους Έλληνες καταναλωτές, ενώ µεγαλύτερο µερίδιο πλέον έχει η άγρια ρόκα τύπου Ιταλίας έναντι της ελληνικής µε το οβάλ φύλλο
ΠΗΓΗhttp://www.agronews.gr/