ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

80 ασυναγώνιστα ελληνικά προϊόντα (παρουσίαση)

Xαλβάς αμυγδάλου Χαλβαδοποιίας Μαραθώνος
Προσθήκη λεζάντας
Αφράτος, τριφτός και μεταξένιος, λυώνει στο στόμα πριν καλά καλά τον μασήσεις. Με πολύ και σωστά καβουρδισμένο αμύγδαλο και ωραίο άρωμα καβουρδισμένου σουσαμιού. Οι αδελφοί Χατζηγαβριήλ πειραματίστηκαν πολύν καιρό πριν βγάλουν στην παραγωγή τον χειροποίητο χαλβά τους, μόλις πριν λίγους μήνες. Η επιμονή στην παραδοσιακή παρασκευή και το μεράκι που κληρονόμησαν από τον προπάππο, χαλβατζή στη Μικρά Ασία, τους οδήγησε σε ένα προϊόν που στέκεται επάξια πλάι στα γνωστά ονόματα του είδους. Θα δοκιμάσουμε πολλές από τις γεύσεις του στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή-Γεύσεις.
Οίνος Chardonnay, Ευάμπελος Γη
Καλλιεργείται σε 7 στρέμματα του αμπελώνα των 220 στρ. της εκεμετάλλευσης. Οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις και η φροντισμένη οινοποίηση δίνουν ένα κρασί με τονισμένα αρώματα ανανά και άλλων τροπικών φρούτων. Στο στόμα είναι πλούσιο, με στοιχεία λιπαρότητας και πολύ καλή ισορροπία. Λεμονάτη επίγευση. Θα το δοκιμάσουμε στο φεστιβάλ.
Ελαιόλαδο Moria Elea
Η πρόσμιξη των ποικιλιών μανάκι και κορωνέικης σε μελετημένη αναλογία δίνουν ένα ελαιόλαδο με ξεχωριστά αρώματα φύλλων ελιάς και βοτάνων, πλούσια γεύση μεσαίας έντασης με πικάντικες νότες και με  ευχάριστη ελαφρειά πικράδα. Οι ελιές των ιδιόκτητων ελαιώνων συλλέγονται με το χέρι και οδεύουν χωρίς καθυστέρηση προς την έκθλιψη, με τρόπο που διασφαλίζει την άψογη διατήρησή τους. Από το τυποποιητήριο στο Κρανίδι βγαίνει ένα εκλεκτό ελαιόλαδο σε αριθμημένα μπουκάλια με πάνινη ετικέτα, πρωτοποριακού σχεδιασμού. Είναι το καμάρι της εταιρίας Olive Vision, που προσανατολίζεται στην παραγωγή premium ελαιολάδου και έχει προσέξει την παραμικρή λεπτομέρεια.Τη χειροποίητη ξύλινη συσκευασία αλλά και το πολύτιμο περιεχόμενο της φιάλης θα θαυμάσουμε στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή-Γεύσεις.
Αποξηραμένα σύκα Ταξιάρχη Β. Εύβοιας
Είναι ζουμερά, γλυκά και κρατούν τη γεύση του καλού σύκου, ενός εδέσματος με μεγάλη ιστορία στη χώρα μας, που δεν έλειπε παλαιότερα από κανένα σπίτι. Προέρχονται από τη σμυρνέικη ποικιλία συκιάς που έφεραν οι παππούδες των σημερινών καλλιεργητών από τη Σμύρνη και θεωρείται κατάλληλη για ξήρανση. Τα καλλιεργεί σε αυστηρά καθορισμένη ζώνη της Β. Εύβοιας, τα αποξηραίνει και τα συσκευάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη. Πρόκειται για έναν από τους πιο παλιούς και καλύτερα οργανωμένους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα, που καλλιεργεί συκεώνες από το 1928. Τα σύκα του θα υπάρχουν στο εκθετήριό του στο φεστιβάλ.
Στριφτάρια με λαχανικά Τερπνόν
Εχουν τη γεύση και το έντονο χρώμα των φρέσκων λαχανικών γιατί έχουν ζυμωθεί με τον πολτό τους. Η Ευτυχία Σαγανά τα παρασκευάζει με καρότο, παντζάρι, σπανάκι και ντομάτα από λαχανικά καλλιεργημένα με φυσικές μεθόδους και σε πολύ περιορισμένη παραγωγή, καθώς είναι χειροποίητα. Είναι ιδανικά για γευστικές σαλάτες με καλό ελαιόλαδο και την προσθήκη λαχανικών. Στο μικρό της εργαστήριο, στο χωριό Κυράς Βρύση Κορινθίας τα αγνά υλικά έχουν τον πρώτο λόγο. Τα αβγά είναι ελευθέρας βοσκής, το γάλα αιγοπρόβειο από την περιοχή, τα φρούτα και τα λαχανικά χρησιμοποιούνται μόνο στην εποχή τους. Θα μας μιλήσει για τα προϊόντα της στο περίπτερό της οικοτεχνίας “Τερπνόν-Γεύσεις Ευτυχίας” στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή- Γεύσεις.
Νιώτικο σκοτύρι
Τυρί μαλακό από αιγοπρόβειο γάλα, με πλούσια πικάντικη γεύση, αρωματισμένο με άγριο θρούμπι, ιδανικό για έναν αιγαιοπελαγίτικο ντάκο. Το νόστιμο αυτό παραδοσιακό τυρί της Ιου παρασκευάζεται από τη μονάδα παραγωγής τυριών της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιου με ιδιαίτερη διαδικασία που θα σας εξηγήσουν πρόθυμα στο περίπτερό τους στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή-Γεύσεις.
Γιαούρτι βουβαλινό Μπέκα
Απολαυστικό, πλούσιο, με μοναδική υπόξινη γεύση και εξαιρετική διατροφική αξία, παρασκευάζεται από το γάλα των ελεύθερων βουβαλιών της λίμνης Κερκίνης με παραδοσιακή συνταγή. Ανήκει στην εξαιρετική σειρά βουβαλινών προϊόντων της οικογένειας Μπέκα, που έχει κτηνοτροφική παράδοση πολλών γενεών. Θα το βρείτε μαζί με το γάλα, τις κρέμες, το βούτυρο και το τυρί τους στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου