ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

80 ασυναγώνιστα ελληνικά προϊόντα (παρουσίαση)

Φέτα Τριπόλεως βιολογική, Οικοφάρμα
Εχει αρώματα φρέσκου γάλακτος με νότες από γρασίδι, στο στόμα είναι φρέσκια, βουτυράτη και ευχάριστα αλμυρή, ελαφρά πικάντικη. Μια φέτα Π.Ο.Π. που ξεχωρίζει σε γεύση και ποιότητα. Παρασκευάζεται στο τυροκομείο της “Οικοφάρμας” της οικογένειας Σπυρόπουλου, στην καρδιά της Μαντινείας, από βιολογικό γάλα ορεινών αιγοπροβάτων του Μαινάλου, του Πάρνωνα, του Ταϋγέτου, μικρών παραγωγών. Θα τη βρούμε μαζί με τη γραβιέρα Τριπόλεως, το κατσικίσιο και τα υπόλοιπα βιολογικά και συμβατικά τυριά τους στο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη.
Λαδοπαξίμαδα Καραβά Κυθήρων
Αφράτα, τραγανά, με τη νοστιμιά που τους χαρίζει το διακριτικό ελαιόλαδο, συνδυάζονται ιδανικά με πολλές γεύσεις και γίνονται η βάση για εξαιρετικά ορεκτικά, αντιπροσωπευτικά  του απέριττου και νόστιμου ελληνικού τραπεζιού. Η παλιά παραδοσιακή συνταγή ακολουθείται με γνώση από το “Αρτοποιείο του Καραβά” του Παύλου Κορωναίου, που συνεχίζει το επάγγελμα του πατέρα του. Το ελαιόλαδο είναι ντόπιο και η παρασκευή γίνεται στο χέρι, στο σύγχρονο εργαστήριο του φούρνου, στο γραφικό χωριό του Καραβά. Θα τα βρούμε στην Τεχνόπολη, μαζί με παραδοσιακά τσιριγώτικα  γλυκά και την ποικιλία κουλουριών και παξιμαδιών του παραδοσιακού αρτοποιείου.
Muscat de Lemnos – Limnos Wines
Μια εξαιρετική εκδοχή της ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας με οινοποίηση  από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου. Χαρακτηρίζεται από κομψά αρώματα τριαντάφυλλου σε φόντο μελιού με τονισμένες νότες πορτοκαλιού και βερίκοκου. Ισορροπημένο στόμα χάρη σε μια υποψία πικρίλας που παραπέμπει σε φλούδα πορτοκαλιού. Πολύ καλή επίγευση. Θα το δoκιμάσετε στο περίπτερο της Limnos Wines στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή – Γεύσεις.
Ανηθοτυράκια της Γιαμ
Πρώτα σε κερδίζει η εμφάνιση και κατόπιν η γεύση. Μπαλάκια από ανθότυρο, μανούρι, φέτα και μυρωδικά τυλίγονται σε φρέσκο άνηθο και διατηρούνται σε βαζάκια μέσα σε εξ. παρθένο ελαιόλαδο. Είναι ένας από τους σπιτικούς μεζέδες της Γιαμ που παρασκευάζει σάλτσες, πρωτότυπα ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, όλα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με εξαιρετική ποιότητα και με ένα προσωπικό touch. Η Αύρα Πανουσοπούλου έκανε την αγαπημένη ασχολία της επάγγελμα και συσκευάζει ό,τι μαγειρεύει στην κουζίνα του εργαστηρίου της, με λίγες βοηθούς και με τις οικιακές της κατσαρόλες. Στην Αγιά της Λάρισας πλέον, δουλεύει πάντα με όρεξη και ήδη κατευθύνει τις νοστιμιές της σε καλά deli του εξωτερικού. Δεν θα λείπουν από το φεστιβάλ Γιορτή-Γεύσεις στην Τεχνόπολη.
Τα αμπελόφυλλα της Μαριάννας
Τα αμπελόφυλλα σε βάζο “της Μαριάννας” διατηρούν τη γεύση του φρέσκου αμπελόφυλλου, είναι μαλακά και συγχρόνως ανθεκτικά. Συλλέγονται από παλαιούς βιολογικούς αμπελώνες, που στη διαδρομή  μπολιάστηκαν με ποικιλία σουλτανίνα για τα ανθεκτικά της φύλλα. Λίγες μόνο ώρες μεσολαβούν από τη συλλογή τους μέχρι τη συσκευασία σε άλμη και αυτό συμβάλλει στη ζωντανή γεύση τους. Είναι το πρώτο προϊόν της Μαριάννας Καζάκη για τον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη και ταξιδεύει πλέον και στο εξωτερικό. Δεν ξεχνάμε όμως και τις ανοιξιάτικες αμπελοκορφές, μια σπάνια λιχουδιά, καθώς και τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας, τα περίφημα γιαλαντζί ντολμαδάκια με τη σπιτική γεύση που παράγονται καθημερινά στην οικοτεχνία του Αμπελουργικού Οίκου Καζάκη, στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου